Klachten

Is er iets mis met de producten die je geleverd hebt gekregen of heb je een klacht of opmerking over onze webshop, dan horen wij dat graag zodat we samen naar een passende oplossing kunnen zoeken!
Meld je klacht via onze contactpagina of via info@meneertjekoekepeer.nlWij streven er naar om binnen 24 uur op werkdagen jouw klacht in behandeling te nemen. Stuur hiervoor nog geen artikelen terug voordat je een reactie van ons hebt ontvangen.

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@meneertjekoekepeer.nl  Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.”